אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית והקפדה על תזונה מזינה ומאוזנת יסייעו לשמור על הגוף מבחינות רבות, אך בעיקר בכל הנוגע למחלות כרוניות. תזונה נכונה מסייעת לגוף לשמור על מערכת חיסונית חזקה, כמו גם תורמת לו להתמודד עם מחלות כרוניות שונות והשלכותיהן על הבריאות. מהם היסודות לתזונה מזינה, האם טבעונות מסייעת לשמור על תזונה מאוזנת ואילו מתכונים טבעוניים מנצחים אפשר לשלב בכל ארוחה? כדאי להמשיך לקרוא.
מהם היסודות לתזונה בריאה
תזונה בריאה מתייחסת למרכיבי המאכלים וגם לסוגם. כעקרון יסודות התזונה המאוזנת ליום הנה אכילת 20% חלבונים, 20% פחמימות וסוכרים ו-60% ירקות ופירות. ניתן לגוון בין סוגי פירות וירקות ורצוי לחלק את המנות כך שבמהלך היום כמויות החלבונים יחולקו ויתרמו לתחושת השובע הכללית. רצוי לבחור באוכל סיבי שמסייע לעיכול ולחילוף החומרים, כמו כן, מומלץ להפחית בסוכרים, מזונות מעובדים ובמלח, כל אלה מזיקים לבריאות ומפחיתים את הצלחת בניית התפריט הבריא.
כיצד טבעונות יכולה להוביל לתזונה נכונה?
טבעונות היא דרך חיים של ממש במסגרתה לא אוכלים מזונות מן החי כלל. בטבעונות לא אוכלים בשר ולא מוצרים מן החי, לדוגמה גבינות וביצים, ופעמים רבות כאשר אנו רוצים לבצע ניקוי רעלים אנו פונים לתזונה הטבעונית שכן היא הנקייה מכולן. הטבעונות תסייע בוודאות לתזונה בריאה יותר, שכן היא חוסכת מאתנו מוצרים רבים שאינם בריאים לנו, אך גם בטבעונות יש להקפיד על אכילה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון.
מתכונים טבעוניים מעולים
מי שמחפש אחד מתכונים טבעוניים מעולים ישמח לגלות את שני המאכלים הבאים:
סלט עם פטריות חמות
לסלט מדהים של פטריות חמות נצטרך את המרכיבים הבאים: חבילת מיקס פטריות אקזוטי, 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק, 10 בצלצלי שאלוט, 3 כפות סויה, 2 שיני שום קצוצות, 2 כפות שמן שומשום, 2 כפות חומץ אורז או חומץ רגיל, מלח וכפית דבש או סילאן. חותכים את בסיס הפטריות ופורסים אותן לאורך ל-3 או 4 פרוסות. מטגנים על להבה גבוהה עם כף שמן וכשהפטריות משחימות לאחר כמה דקות – מעבירים אותן לקערה. מטגנים את הבצלים עם עוד כף שמן, כשהבצל כרוך מעט מעבירים אותו לקערה ומוסיפים את שאר הרכיבים. להגשה מניחים עלים מ-3 גבעולי נענע ו-3 גבעולי שמיר ומפזרים מעל הכול שומשום שחור.
תבשיל חיטה עם פטריות מלך היער וערמונים
עבור תבשיל החיטה נצטרך כוס אחת של חיטה, שליש כוס שמן זית, 6 בצלצלי שאלוט, חבילת פטריות מלך היער, 2 חבילות ערמונים קצוצים, 3 שיני שום, גרדה ומיץ מלימון אחד. את התבשיל מתחילים בהשריית החיטה למשך לילה שלם בסיר עם מים. לאחר מכן מחליפים מים ומבשלים עד לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים להבה ומבשלים שעה עד שהגרגרים רכים.
מסננים, מצננים ואז עוברים לעבוד על הפטריות: חותכים אותן לעיגולים ואת הראש חותכים לפרוסות דקות. במחבת עם כף של שמן נטגן את הבצלים עד שיזהיבו, נוסיף את הפטריות ואת הערמונים, את השום, המלח והפלפל ונטגן עוד כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים במיץ הלימון עד שהכול מתאחד. להגשה נבחר בקערה יפה, נפזר עליה פטרוזיליה, אגוזים ומעט שמן זית לקישוט וטעם.