חוכמת האדמה - מרכז לריפוי טבעי - מיתוס או אמת 26.5.13
דר. האושקה - Dr. Hauschka - מוצרי קוסמטיקה ביו-אורגנית  |  

הצטרפות לרשימת התפוצה




מונה:

תאריך ושעה
 

דף הבית >> הודעות שנשלחו >> מיתוס או אמת 26.5.13
 

ללקוחותינו שלומות
           
"מיתוס או אמת?" ... אנו ממשיכים במסורת המיילים הנשלחים אליכם מפעם לפעם ובהם מידע שבא להתמודד עם מיתוסים ומוסכמות, הקשורים לבריאותנו ואיכות החיים שלנו, אשר הוטמעו במהלך השנים בתודעתנו ולא תמיד טרחנו לברר את האמת העומדת מאחוריהם.
מטרת המידע, הוא לאפשר לכם נקודת מבט שונה ורעננה אודות מיתוסים אלו, להבין כיצד נוצרו ואילו גורמים משפיעים ועומדים מאחוריהם.
הפעם אנו מביאים 2 נושאים "קטנים" האחד מתוק והשני מלוח, לגבי שניהם, אם תשאלו אותנו האם המיתוסים נכונים או שגויים, תשובתנו תהיה: "נכון ... וגם לא נכון, תלוי" ... ומקווים שבזאת נעזור לכם 'לעשות סדר' בנושא ולא להגרר אחר המיתוסים בעוורון: "שוקולד אינו בריא" | "מלח אינו בריא".
    

מיתוס או אמת, מס. 3

שוקולד אינו בריא
 
אם תשאלו אותנו אם שוקולד הוא מאכל בריא, או כפי שטוענים רבים, כי אינו כזה, תשובתנו תהיה: "כן ולא, תלוי איזה שוקולד".

אם מדובר בשוקולד מסחרי, אותו ניתן לרכוש בכל מכולת ומרכול, מתוצרת המפעלים המוכרים בארץ או בחו"ל, שוקולד שבתהליך הייצור שלו עבר בישול וחימום בטמפרטורה גבוהה, מכיל סוכר, חלב וחמאה, חומרי שימור, חומרים ממצקים וחומרי טעם וריח - תשובתנו תהיה: "צודקים האומרים כי אינו בריא".

אבל, אם מדובר בשוקולד מריר, שבתהליך הייצור שלו לא חומם מעל 48 מעלות, אינו מכיל מוצרי חלב, אינו מומתק בסוכר, על ניגזרותיו, או בממתיקים מלאכותיים ולא הוסיפו לו חומרים זרים אחרים, זה השוקולד שלא רק אינו מזיק, אלא הוא מאכל התורם לבריאות האדם.

הכל מתחיל בקקאו (פולי עץ הקקאו [Cocoa], שמקורם בעץ הגדל למרגלות האנדים בקרבת נהרות האמזונס והאורינוקו ובכמה אזורים באפריקה) אותו כינו שבטי האינדיאנים שחיו בדרום אמריקה "מזון האלים" ולא בכדי, הוא שימש כמקור אנרגיה, לצרכים רפואיים רבים ומגוונים ובתקופה מסוימות, בגלל היותו קשה להשגה, אף כאמצעי תשלום. מי שהכיר את הקקאו לעולם המערבי, היו הספרדים שהתוודעו אליו לאחר שכבשו את יבשת אמריקה הדרומית.
לקקאו יתרונות בריאותיים רבים, בעיקר הודות לנוגדי החימצון, מהחזקים שקיימים, הפלבונואידים (בקקאו הם מצויים בכמות מירבית, ביין האדום בכמות הנופלת אך במעט, ובכמות גדולה גם בירקות-פירות כתומים-אדומים), לריבוי המינרלים, שהחשובים שבהם: מגנזיום, אבץ וברזל, חומצות אמינו וחומרים מועילים נוספים.
נוגדי החימצון, כידוע מנטרלים את השפעת הרדיקלים החופשיים (שמקורם בעיקר בזיהום, תרופות וסטרס), מאריכים את חי התאים ומעכבים תהליכי הזדקנות, משפרים ואף מרפאים את תיפקוד מערכת כלי הדם והלב ומקטינים את הסיכוי להתקפי לב ושבץ, מונעים מחלות קשות ועוד.
לקקאו גם השפעה מנטלית, הוא נוגד דיכאון ומשפר מצב הרוח, בכך שהוא מעודד את מנגנון שיחרור הסרטונין והדופמין מהמוח ונחשב למאכל המעורר תשוקה מינית - "אפרודיסיאק".

כאמור הפקת היתרונות מתכונותיו הטובות של הקקאו, מותנית ברמת העיבוד לה הוא זכה. השפעתו המירבית באה לידי ביטוי כשהוא במצב טבעי, כפולי קקאו שלמים או שבורים (מרים מאד, לא כל אחד יכול לצרוך אותם), או בשוקולד RAW, שעבר עיבוד מינימלי, לא חומם יותר מ-48 מעלות ואינו מכיל סוכר, חלב או חומרים סינטטים.
כל שוקולד אחר ... הוא ממתק עשיר בסוכר, בשומנים מהחי ובתוספים תעשייתיים וחסר את רוב היתרונות של השוקולד הטבעי ולכן עדיף להמנע ממנו.

להלן מספר קישורים למאמרים בנושא הקקאו, השוקולד ובריאות האדם:
אגוז הקקאו- מזון האלים, אתר EATWELL
שוקולד זה בריא? בטח לא איך שאתם אוכלים אותו. גלריה, הארץ
מתוק ובריא: עוד סיבה לאכול שוקולד מריר, YNET (כאן אין כמובן אבחנה בין שוקולד תעשייתי לטבעי)
 
    
מיתוס או אמת, מס. 4

מלח אינו בריא

מיתוס רווח נוסף הקשור למזון, הוא זה שנרקם סביב המלח כגורם המזיק לבריאות וגם כאן, אם תשאלו אותנו, תשובתנו תהיה: "כן ולא, תלוי איזה מלח".

אם מדובר במלח שולחני, אותו ניתן לרכוש בכל מכולת ומרכול ומצוי בכמויות גדולות ברבים מהמזונות המתועשים (גם באלו שאינכם חושדים*) ובמזון המהיר! מלח לבן ומזוקק, שמכיל בעיקר נתרן, שאריות של החומרים בהם השתמשו בתהליך הזיקוק וההלבנה וחומרים נוספים, שנועדו למנוע התגבשות וספיגת לחות, תשובתנו תהיה: "רצוי להמנע, בעיקר אם אתם סובלים מלחץ דם גבוה או בעיות בכיס המרה ומערכת השתן".

אבל, אם מדובר במלח אטלנטי, מלח סלעים, מלח ורוד (מלח הימאליה) או כל מלח טבעי, לח ולא מעובד, זהו סיפור אחר לחלוטין, כי מלח חיוני לתהליכים רבים בגוף, בעיקר לתיפקוד התאים, תיפקוד מערכת העצבים, השרירים והלב וכמרכיב חשוב בנוזלי הגוף: דם, לימפה והנוזל החוץ תאי.
מלח טבעי מכיל מלבד הנתרן, גם מינרלים חיוניים נוספים: כלוריד, מגנזיום, אשלגן, מנגן, אבץ, יוד ועוד.

כמה עובדות נוספות אודות המלח:
- השימוש המרובה במלח, אינו אלא הרגל, אם כהרגל אישי, או מכיוון שהמזון המתועש מתובל יתר על המידה (מלח, מונוסודיום גלוטומט וחומרי טעם סינטטים אחרים, הבאים לכסות על תפלות חומרי הגלם שגודלו בחקלאות מתועשת ועל היותם לא טריים!), מה שהעלה את סף התיבול שהצרכנים מחפשים במזונם.
מי שיפחית בהדרגה את השימוש בחומרי תיבול בכלל ובמלח בפרט ומזונו מגיע ממקורות טובים ואף אורגנים, יחזור להינות מהטעמים המקוריים של חומרי הגלם.
- בתרבויות בהן המטבח המסורתי עושה שימוש במלח ים אמיתי, כגון ביפן או באזורים אחרים בעולם, הקרובים לים ובהם מתנהל מטבח מסורתי, אין בעיית לחץ דם גבוהה יותר מהממוצע, לעומת זאת, מחקרים הראו כי צריכה נמוכה מדי של מלח הובילה לבעיות בריאותיות שונות.
- ע"פ נתונים שהוצגו בכנס של איגוד הלב האמריקני, מתו בעולם בשנת 2010, כ-2.3 מיליון בני אדם בגלל צריכה גבוהה מדי של מלח ... גם לגבי נתון זה נאמר: "נכון אך לא לגמרי" ... אחת הסיבות העיקריות לעליה מדאיגה בלחץ הדם בתרבויות המערביות, היא הסוכר המזוקק המיוצר מתירס ומצוי אף הוא בהרבה מאד מהמאכלים והמשקאות המתועשים, תעשייה גדולה, ענפה ומכניסה וההתעסקות עם המלח לבדו, אינה אלא דרך להסית את תשומת הלב ממנה ...

*מוצרי המזון המתועש המכילים מלח (הקפידו לקרוא את התוויות!) הם: גבינות, נקניקים ומוצרי בשר (גם מהקצביה, בגלל תהליך ההכשרה וכאמצעי שימור), לחם, קרקרים, דגני בוקר, מאפים ומוצרי בצק, חטיפים, תבשילים, חמוצים וכבושים, פיצוחים, סלטים (חומוס ושות'), אבקות מרק, רטבים וממרחים ועוד.

מספר מאמרים מעניינים אודות המלח ובריאות האדם:
המלח חשוב לבריאות, אתר EATWELL
מלח בריא: יש בכלל דבר כזה?, אתר ONLIFE
איך הפך המלח לאויב החדש ולמה הוא בעצם מזיק, YNET
        


לחם איכותי ובריא, שאנו יודעים בדיוק מי אפה, מאילו חומרי גלם ובאיזה תהליך, לא קל למצוא ...



"לחם נדיר" - בחוכמת האדמה
נאפה ע"י בחור ... נדיר, שחי את התחום, הוא מתבסס על ידע מעמיק ומבחינתו כל תהליך האפיה, החל מבחירת חומרי הגלם, דרך אופן האפיה וכלה באריזה, מחוסר פשרות.
הלחמים כולם על בסיס שאור ועשויים מחומרי גלם אורגנים, הזרעים נטחנים בשלמותם (יש לכך חשיבות עליונה, להלן קישור לכתבה שמספרת לנו על "תרמית הלחם" - מה באמת יש בלחמים שרובנו צורכים), האפיה נעשית סמוך מאד לטחינת הזרעים, בכדי למנוע את התחמצנות הנבט והסובין ועוד ועוד, למידע נוסף באתר "לחם נדיר".
חשוב לציין, כי כל סוגי הלחם אינם מכילים חיטה, שמרים, סוכר וחומרי טעם ושימור ומבוססים בעיקר על כוסמין ושיפון.
למידע אודות סוגי הלחם שתוכלו למצוא אצלנו, באתר "חוכמת האדמה"


שבוע אחרון למבצעי מוצרי קוסמטיקה טבעית

Ananda -  מוצרי קוסמטיקה ביו-אורגנית ישראלית**
כל מוצרי החברה מהסדרה החדשה


1. 15% הנחה על המוצר הראשון
   30% הנחה על כל מוצר נוסף

2. על כל רכישה בסכום של 500 ש"ח ומעלה - שמפו במתנה


** מוצרי Ananda זכו לאחרונה בתקן BDIH, התקן האירופי הגבוה ביותר למוצרי קוסמטיקה אורגנית
למידע אודות מוצרי "אננדה"

ברכישת מספר מוצרים, הראשון ייחשב היקר מביניהם | המבצעים בתוקף עד ל-31.5.13


Halo - הילה עזרן - קוסמטיקה טבעית-הרבליסטית

25% הנחה על סדרת קרמי הגוף החדשה

למידע אודות מוצרי "האלו"

המבצע בתוקף עד 31.5.13 או עד גמר המלאי


הבהרה חשובה:
חשוב לנו להבהיר - אין אנו רואים את עצמנו "שוברי מיתוסים מקצועיים", חשוב לנו להפיץ מידע שהוא מבחינתנו מידע "פוקח עיניים", מידע שייתכן ומעולם לא נתקלתם בו, או ששמעתם ודחיתם על הסף, כי הוא לא נשמע לכם אמין או הגיוני, או פשוט לא היה לכם זמן או כלים להתמודד איתו.
איננו אלא, מביאים מידע מפי דובריו וכותביו, ברובו מפי אנשי מקצוע, חלקם רופאים קונבנציונלים וחוקרים מתחומי המדע השונים וחלקם מרפאים אלטרנטיבים, חלקו נסמך על מחקרים וחלקו מציין מקורות ממנו נלקח,  מידע אשר על פי תפיסת העולם של הרפואה הטבעית, הוא הגיוני ומוכיח את עצמו. איננו מבקשים לשכנע איש, אלא רק להעשיר את המידע שברשותכם ואם הצלחנו לסייע לכם במעט, אין מאושרים מאיתנו ...
בשום מקרה, אין המידע להלן מהווה התוויה רפואית או הנחיה רפואית או המלצה לטיפול רפואי זה או אחר.


אתם מוזמנים להכנס לאתר האינטרנט של "חוכמת האדמה", בו תמצאו מידע רב אודות הקליניקה והמטפלים, אודות הרפואה הטבעית, מחלות, דרכי טיפול, אודות החנות ומוצריה: צמחי מרפא ומוצריהם, פטריות מרפא, תוספי תזונה, מוצרי מזון פונקציונליים ומוצרי טיפוח וטיפול טבעיים ואורגניים לעור הפנים ולגוף וכן חנות מקוונת, באמצעותה תוכלו להזמין את המוצרים.



אתם מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלנו (קרוב ל-5000 חברים) בו אנו מפרסמים מידע רב ועשיר, מרחיב אופקים ו"פוקח עיניים", בנושאי בריאות, איכות חיים, איכות סביבה, אדם, מדע., הגות , נפש ורוח.

צמחי מרפא | רכישת צמחי מרפא תרופות טבעיות ותוספי תזונה | פורמולות צמחי מרפא "ראן צמחים"פורמולות סיניות "זן צמחים" | נטורופתיה | איור-וודה | פורמולות איורוודיות |
תוספי התזונה האיכותיים של אנ.אס.פי - NSP - Nature's Sunshine | לאם ולתינוק | לחמים בריאים | RAW FOOD | טופו אורגני "קדיתא" | דמיאנה - תחליף טבק טבעי | קפה אורגני | שוקולד פרא | דבש טבעי "פרחי הגליל" בעל תו תקן של מועצת הדבש | קוסמטיקה טבעית ואורגנית | קוסמטיקה איורוודית | קוסמטיקה טיפולית | קוסמטיקה אורגנית "אננדה"pukka פורמולות אירווודיות ותוספי תזונה | "דר. האושקה" | צ'יוונפראש אורגני | טחינה "אמארה" | סירופ אגבה | גרין מגמה -Green Magma | אורגנול - אנטיביוטיקה טבעית | שפעת החזירים - טיפול ומניעה | מתנות ואריזות שי | תה אולונג - תה ירוק סיני אמיתיאומגה 3 צמחית מזרעי המרווה מרושתת של חברת מרוולס - Marvalousשיפור תפקודי המוח ActivBrain | הפתרון הטבעי לתופעות גיל המעבר Femarelle | הפסקת עישון עם דמיאנה | קליניקה לריפוי טבעי | טיפולי פוריות טבעיים | סדנת ארומתרפיה | פורמולות הבית של חוכמת האדמה - לטיפול טבעי במצבים בריאותיים אקוטיים ושכיחים | הטיפול הטבעי בבעיית קשב וריכוז |
vegetable Omega 3 of Clary Sage - Salvia Sclarea by Marvalous
| הקליניקה החדשה של "חוכמת האדמה" מבחר טיפולים טבעיים מידי מטפלים מקצועיים | Fohow Haicao Gai - מוצר קלציום מדור חדש מאצות-ים | פטריות כוח סיניות בפורמולות עוצמתיות של חברת Fohow |



לייבסיטי - בניית אתרים